Hoe Limit Orders jou Tijd en Geld Opleveren

Een van de leukste aspecten van beleggen is dat je je inkomen steeds meer los kunt koppelen van tijd en inzet. Wanneer je eenmaal achter komt hoe je automatisch kunt beleggen in crypto dan hoef je dus niet de hele dag achter je scherm door te brengen. Je bent immers je niet aan het voorbereiden voor een rol in de serie The Walking Dead.

Je kunt beleggen in crypto goed vergelijken met vissen. Jouw taak is om het water in te gaan, een paar lijnen uit te werpen en te wachten tot de vis komt en een haak pakt. Het sleutelwoord hier is wachten. Als je eenmaal je lijnen hebt ingesteld, hoef je niet meer op ze te passen als baby’s: ga iets anders doen. We handelen tenslotte om te leven!

Vele mensen worden een day trader en gaan dagen achter de computer zitten om technische analyses uit te voeren en te handelen. Dit is een uitdagend en veeleisend bezigheid. Met name omdat cryptos over het algemeen erg volatiel zijn en omdat de beurzen 24/7 open zijn. Daarnaast willen we beleggen om op lange termijn winst te pakken niet per se op korte termijn wat gepaard gaat met veel risico nemen en veel stress.

Vandaar dat het mooie van beleggen is dat je het ook op een betere manier kunt doen. Je kunt beter worden in beleggen en dan hoef je alleen nog maar je lijnen in te stellen. Dan hoef je opeens maar een kwartiertje te “werken”. Daarna hoef je alleen maar te wachten tot de transactie, dat wil zeggen de prijs, aan je haak blijft hangen. In de tussentijd, kun je doen wat je ook maar wilt. Ga lekker genieten van het leven.

Hoe weten visser dan wanneer een vis het aas heeft gegrepen? Sommige vissers bevestigen een kleine bel aan het uiteinde van hun hengel, een “vismaatje” en terwijl de vis aan de lijn trekt, waarschuwt de bel de visser dat “hij een levende heeft”

Hoe komt het dat Limit Orders meteen je “vismaatje” kunnen worden? Laten de manieren tellen:

Ten eerste: beheer van koopkracht

Laten we zeggen dat je € 10.000,-  op je account hebt staan. Je wordt wakker, doet je ochtendroutine, gaat naar je thuiskantoor (of de keukentafel) en “gaat vissen” op de cryptomarkten. Je analyseert de charts voor Bitcoin, Ethereum en VeChain en tekent de eerstvolgende steunlijnen.

Let op dat wanneer je Limit Orders instelt dat je genoeg geld op je account moet hebben staan. Je kunt een Limit Order van 10 euro bijvoorbeeld alleen instellen als je 10 euro op je account hebt staan. Nadat je deze Limit Order instelt word dit bedrag gereserveerd voor de geplaatste Limit Order. Dit bedrag is alleen weer beschikbaar wanneer de Limit Order word uitgevoerd of word geannuleerd.

Vandaar dat je goed moet nadenken hoeveel je wilt inzetten per Limit Order per munt. Het beste is om een budget vast te stellen voor jezelf voor elke maand. Dat is het bedrag dat je dan kunt gebruiken om je Limit Orders mee op te zetten. Je kunt er voor kiezen om bij lagere weerstandslijnen meer geld in te zetten. Zo koop je bijvoorbeeld voor 100 euro aan Bitcoin wanneer de prijs op 30.000 euro komt en koop je 150 euro wanneer de prijs op 28.000 euro komt. Deze twee Limit Orders kun je vooraf al instellen wanneer je weet dat de weerstandslijnen op 30.000 euro en 28.000 euro liggen.

Ik heb ook wel momenten gehad dat ik moest kiezen tussen verschillende munten. Dit kwam omdat ik niet genoeg geld op mijn account had staan of omdat ik bijna door mijn budget heen was. Je zult dan net zien dat wanneer dit gebeurt dat de munt waarvoor je geen Limit Order hebt ingesteld een flinke dip maakt. Sinds ik een schema voor mezelf heb gemaakt van wanneer ik koop en in welke ratio merk ik dat ik mij minder druk maak hierover. Het belangrijke hier is dat je je aan je schema houd en naar een langere tijdshorizon kijkt dan een dag. Probeer niet al te veel te focussen op elke dip en elke stijging, maar probeer zoveel mogelijk de dips te pakken volgens je schema. Je zult zien dat dit je veel meer rust geeft. Bij een flinke dip bij een van de munten zou ik overigens wel er voor kiezen om meer van mijn geld in die munt te stoppen. Hierdoor zou ik wel een op een later tijdstip weer minder van deze munt kopen om het weer te compenseren.

Door Limit Orders slim in te zetten kun je het aantal gemiste kansen minimaliseren voor elk munt die je anders zou oplopen door de beperkte hoeveelheid koopkracht die je mogelijk hebt.

Tweede: Beleg tijdens mooie kansen

Je hoeft niets te doen nadat je Limit Order is uitgevoerd. Dit gaat helemaal automatisch. Je kunt hoogstens even kijken en verifiëren wat de details van de order waren. Ik zou wel deze details ergens noteren zodat je een overzicht hebt van al je transacties. Dit is precies wat ik ook doe met mijn transacties. Deze noteer ik in mijn online portfolio.

De mythe van de daghandelaar die de hele dag aan zijn of haar computer gekluisterd is uit angst een kans te missen, is precies dat – een mythe. Limit Orders maken je kalender vrij om te doen wat belangrijk is. Onthoud dat we handelen om te leven, we leven niet om te handelen.

Kortom

Gebruik Limit Orders om je beleggingen in crypto efficiënter, effectiever en uiteindelijk winstgevender te maken.

Zijn andere manieren waarop je Limit Orders kunt gebruiken om je belegingen te maximaliseren? Laat het ons weten in de reacties. Ik weet zeker dat we allemaal, inclusief ikzelf, deze zeer krachtige handelstool dramatisch onderbenutten.

Handel ze allemaal!

Geef een reactie